Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Koubský před čtvrtfinále: Nic jiného než jednoznačný postup si neumím představit

17.01.2023 | Jan Borek

S Michalem Koubským, dlouholetým strážcem branky světelských sklářů, jsme probrali uplynulou základní část, fungování a ambice týmu, specifika a nástrahy play-off, nebo i přípravu před nadcházejícím čtvrtfinále...

Ahoj, Michale. Díky, že sis na nás udělal chvilku. Úvodem ti chci poblahopřát všechno nejlepší k narozeninám a i ke skvělým výkonům v naší brance během základní části...

Čau, Honzo. Zdravím všechny! ...a děkuju za gratulaci. (radost)

Minulá play-off jsme zpravidla pohořeli ve čtvrtfinále. Možná i proto si pro letošek stanovilo „áčko“ cíle hlavně k play-off. Základní část nám letos neskutečně vyšla, jsou teď díky tomu aspirace týmu vyšší, nebo se tu euforii a očekávání snažíte trochu krotit?

Tak před sezónou byl jednoznačný cíl zaujmout co nejvýhodnější pozici pro play-off a hlavně překonat ten dlouholetý nezdar neskončit hned ve čtvrtfinále. To jakým způsobem vyhrajeme základní část před sezónou asi nikdo nečekal a dlouho už to tady také nebylo. Takže tým dostal sebevědomí, že může pomýšlet i na příčku nejvyšší. Stále si ale připomínáme o čem play-off je a že tohle první místo vůbec nic nemusí znamenat a tenhle úspěch může být brzo zapomenut...

Když se ještě ohlédnu k dosavadnímu úspěšnému počínání v krajské lize, spatřuješ nějaké rozdíly mezi projevem letošního týmu a toho loňského, případně v čem?

Určitě, hlavním rozdílem za mě je, že dokážeme dát ty důležité góly v zápasech, které jsou rozhodující a tým i uklidní. Přínosem byl také návrat starších kluků, co už tady působili a vnesli do týmu větší řád a samozřejmě mladší kluci už jsou o něco zkušenější a je to na nich vidět.

Přijde mi, že je teď v týmu dobrá parta – jedete na společné vlně. Nemusíš nám asi prozrazovat konkrétní ingredience, ale v čem vidíš tu pozitivní „chemii“?

Jo, jo, to vidíš naprosto přesně, ta chemie v kabině je prostě větší. Mladší kluci už se nás starších tolik nebojí (smích) a k nám se přidali hráči, se kterýma jsme tu válčili už dříve, takže to do sebe hezky zapadlo a tvoří se tu opět skvělá parta a to se snažíme předat dál těm mladším klukům, že to není jen o hře na ledě, ale i o fungování celé kabiny.

Před rozhovorem jsem koukal na tvoje brankářské statistiky a máš v nich aktuálně možná nejlepší čísla za dlouholeté působení tady u nás. V souvislosti s tím i připomenu čtyři vychytané nuly, a to i z nelehkých zápasů jako doma s Pelhřimovem, Budějkami nebo z derby v Ledči. Jak bys tohle okomentoval?

Jo, tak asi bych řekl, daří se no... (skromné uculování) Ne, samozřejmě, je to i výsledek celého týmu, není to jen o mně. A za mě osobně nějaké změny proběhli, je to samozřejmě i o zkušenostech a ty se snažit správně využít ve svůj prospěch a ve prospěch týmu, nějaké práci na sobě a hlavně i motivaci. Tak hlavně, aby to tak vydrželo dál!

V play-off se zmiňuje důležitost brankářů. I letos jsi zatím v brance odchytal většinu zápasů. Připouštíš si ještě ve svých letech, které jsem na začátku záměrně neuváděl, na sebe třeba větší tlak?

Hmm, hele ani ne, tlak na gólmany tady i všude jinde je vždycky velký a obzvlášť v play-off. A jak se říká: post brankáře je individuální sport v kolektivním sportu, já to tak beru a myslím, že už s tou tíhou okamžiku dovedu nějakým způsobem pracovat, chci si to užít a dostat tým co nejvýš.

A co tým a jeho mentální nastavení? Po celou sezónu jsme tady zvyklí vyhrávat a v play-off může nastat moment, že to najednou nepůjde, nebude nám to tam padat, bude se to odrážet jinam...

To je správná otázka, v minulé sezóně a občas i v této jsme právě s tímhle měli velký problém. Upozorňujeme na to skoro pořád, ale letos věřím v to, že už se s tím nesetkáme, starší kluci si to podpoří, půjdou příkladem a dokážeme všichni přepnout v hlavě na play-off  mód a zvládneme i ty nejtěžší zápasy sezóny, které nás teď rozhodně čekají.

I díky předkolu teď máme takřka 14denní zápasovou pauzu. Jak to vnímáš a jak se ji snažíte využít?

Nemyslím si, že je to správný model mít dva týdny pauzu a náš soupeř bude v zápasovém tempu. Už jsme to ale zažili v pardubickém kraji dříve a víme, že si na to musíme dát pozor. Takže Láďa (trenér) zkoušel zařídit nějaký přátelský zápas, ale to nevyšlo... tak nám alespoň přidal nějaký trénink navíc, abychom byli připraveni na to, že na nás vlítne rozehraný tým.

Teď si mi vlastně nahrál na další otázku. Čtvrtfinálovým soupeřem nám bude rezerva Velkého Meziříčí, co od této série v kabině očekáváte?

Rozhodně nečekáme nic jednoduchého, ale jestli chceme dojít co nejdál, tak náš výkon musí být dominantní a nic jiného než jednoznačný postup si neumím představit. Tím by jsme i potvrdili, že první místo ze základní části opravdu nebyla náhoda. Takže takto do té série půjdeme a jak se říká: není se na co šetřit už!

Meziříčí proti nám bude možná míchat sestavou, nebojíš se podcenění soupeře z naší strany?

Míchat můžou jak chtějí, ale my máme svůj cíl a jdeme vyhrát. Podcenění v našich hlavách nesmí rozhodně být.

Už tě asi docela trápím... chtěl by si nějak na závěr pozvat fanoušky, kteří se stejně jako vy v kabině netrpělivě těší na vrchol sezóny?

V pohodě, ještě bych toho snesl klidně víc. (smích) ...jasně, určitě! Ať si to s námi přijdou užít, bude to jízda a společně dojdeme až na úplný vrchol. Jsme opravdu rádi, že tady ve Světlé máme takové fanoušky, kteří jsou určitě bezkonkurenční v lize a hlavně i díky nim nás ten hokej tolik baví. Každý úspěch je o to cennější, když jsou tam s námi a tu radost s nimi můžeme sdílet a naopak v těžkých chvílích nás dokážou hodně podržet. Je prostě super je mít v zádech.

Ještě jednou díky za odpovědi a ať se tobě a ostatním klukům z manšaftu nadále daří!

Díky moc, všichni v to doufáme a děkujeme!

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS