Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

O nové sezóně, nových posilách nebo i konci legend s Honzou Krajíčkem

06.06.2022 | Filip Beneš

Okurková sezóna se pomalu ale jistě rozjela všem hokejovým fanouškům, těm posledním již zbývá jen play-off NHL. Přesto se již pomalu blíží sezóna nová, v které si budou chtít Skláři napravit reputaci z té loňské. K tomu by jim měla dopomoci i řada velmi dobře známých jmen. Bohužel po čtrnácti nezapomenutelných letech se s modrobílým dresem rozloučí legendrání bratři Včelové.

Ahoj Honzo, máme sice už dávno po sezóně a ta nová již klepe na dveře, ale nedá mi to a musím se zeptat: jak hodnotíš uplynulou sezónu? 

Ahoj Filipe, finální výstup z uplynulé sezóny z hlediska A-mužstva je určitě negativní, protože cíl byl minimálně semifinále. Samozřejmě je to hlavně odraz nepovedené čtvrtfinálové série s Telčí. Dlouhodobá základní část nám naopak ukázala reálnou sílu týmu a 4. místo bylo odpovídající našim možnostem. Velmi pozitivní pro mě byla zejména utkání doma s Chotěboří a v Moravských Budějovicích, kde jsme si dokázali, že dobře nastavený tým dokáže porazit každého soupeře.

Pro Skláře to byl premiérový ročník v KLM Vysočiny. Jak hodnotíš tuto soutěž? 

Soutěž asi splnila má očekávání. Jednalo se v podstatě o první ročník nové soutěže, ve které byly nuceni hrát všechny kluby kraje Vysočina včetně nás. Výkonnostní rozdíly týmů byly sice velké, ale věřím, že se úroveň soutěže bude vyvíjet a zvedat. Vzpomínám, když jsme před pár lety hráli soutěž v Pardubickém kraji o šesti týmech a přidávali se další týmy jako Česká Třebová, kterou jsme tenkrát v play off porazili 19:1. A kde je Česká Třebová dnes... 

Celou sezónu nás provázela velmi slabá produktivita, proto asi nejednoho fanouška zajímá, zda se útočná síla dočká posílení a co případně změny v obraně. Můžeš nám již prozradit nějaké novinky?

Pravda je, že nám letos dost chyběli produktivní hráči. Každopádně razíme stále stejnou koncepci. Chceme zde hráče, kteří tu chtějí hrát, a kteří hrají hokej pro to, že ho mají rádi a ne kvůli podmínkám a finančnímu profitu. Vytýčili jsme si za cíl přivézt zkušené hráče, kteří jsou spjatý s klubem nebo s našim městem a věřím, že se nám to podařil

Jakub Doležal - návrat našeho poctivého hráče, který by měl přinést do týmu zkušenost, poctivost a produktivitu 

Pavel Blažek – návrat našeho showmanaJ, taktéž by měl přinést produktivitu a zkušenost 

Matěj Vala – Matěj byl profesionální hokejista, který se po pauze rozhodl hrát za klub, kde s hokejem začínal. Jsem přesvědčen o tom, že až se do toho dostane tak bude ozdobou celé soutěže. Zkušený obránce, který bude příkladem pro naše mladší hráče. 

Dušan Mendl – zkušený obránce střední generace (26 let), který je odchovance BK Havlíčkův Brod. Poslední roky hrál v Chotěboři. Dušan chodí u nás ve Světlé do práce a věřím, že bude také velkým přínosem pro náš klub

Jaroslav Doležal – další návrat našeho hráče, který poslední dvě sezóny strávil v Ledči nad Sázavou. Opět by měl přinést zkušenosti, produktivitu a konkurenci do útoku 

(bližší představení všech posil přineseme později)

Trenérský post zůstává nezměněn?

Na trenérském postu dochází bohužel částečně také ke změně. Láďa Fixa zůstává na pozici hlavního trenéra, ale z osobních důvodů nám na pozici trenéra skončil Míra Piskač. Určitě pracujeme na tom, abychom trenérský tým rozšířili.

A co na opak odchody? Již se o nějakých ví? 

V podstatě o žádném odchodu nevím. Uvidí se, jestli Vaška Piskače pustí zdraví vůbec do hokeje a samozřejmě uvidíme jak dopadne zvýšená konkurence v týmy. Jediné co vím, že se letos slavnostně, oficiálně a důstojně rozloučíme s ikonami světelského hokeje, bratry Včelovými. 

Zdá se, že Skláři před novou sezónou přivedli zajímavá jména. Jaký byl měl být cíl v nové sezóně? 

Cíl je jasný, zničit komplex čtvrtfinálových sérií! Třikrát za sebou jsme vypadli ve čtvrtfinále a z toho dvakrát z pozice favorita. Jednoznačně chceme bojovat o medaile a nehrát nesmyslnou soutěž poražených čtvrtfinalistů.

Jaké jsou novinky uvnitř samotného klubu? Mnohým fanouškům mohlo uniknout jmenování nového předsedy… 

Bohužel jsme byli nuceni ke změnám ve vedení klubu a to díky nečekanému odchodu předsedy Míry Sklenáře. Tato smutná událost nás velmi citelně zasáhla a stále nám tu Míra chybí… Dosavadním předsedou byl zvolen Kuba Kořínek. Tuto sobotu však proběhla volební Valná Hromada spolku, na které byl zvolen nový Výkonný výbor, který si teď ze svého středu zvolí nového předsedu klubu. 

Teď trochu aktuální situace. Mezi kluby se šíří obavy ohledně vysoký cen energií, které raketově rostou. Ohrožuje tato situace i náš klub? 

Raketově rostou bohužel ceny všeho. Růst cen energií by však neměl ohrozit činnost klubu, a to hlavně díky vedením Města Světlá n/S, které s námi konzultovalo naše možnosti při sestavování nového ceníku za pronájmy ledové plochy. Ale jak říkám rostou tu také ceny další našich nákladů (doprava, sportovní materiál, atd.). Sezónu však pevně věřím finančně zajistíme. Co mi dělá daleko větší starost je, že nám začíná chybět dobrovolný lidský faktor. Těžko sháníme lidi, kteří jsou ochotný za standartních finančních podmínek pomáhat na postech, které jsou pro nás podstatné, aby klub mohl fungovat v plném rozsahu. Potýkáme se s nedostatkem zodpovědných lidí na pozicích trenéři, rozhodčí, funkce, zdravotníci, pořadatelé…). Bez těchto lidí to sami v budoucnu neutáhneme! 

Jistě nejednoho rodiče našich mladých nadějí zajímá i výše členských příspěvku vzhledem k ceně energií. Nepřemýšlíte o navýšení? 

Snažíme se rodičům držet náklady v co nejnižší hladině a v porovnání s konkurenčními kluby se nám i to daří. Ale k určité úpravě bude muset asi dojít. Vše už ale bude řešit až nový Výkonný výbor, proto zatím nechci nic předjímat. 

Jak to vlastně s našimi mládežníky vypadá? Které kategorie budete letos přihlašovat a jak probíhají nábory?

Snažíme se mládež držet na vysoké úrovni a od ročníku 2007 obsazujeme všechny soutěže tj. Dorost, Starší žáci, Mladší žáci, 4. třída, 3.třída a 2. třída. Nábor je pro nás samozřejmě stěžejní věc. Pracujeme s dětmi již od čtyř let a věříme v koncepci, kterou jsme vytvořili. 

V sobotu 28.května se uskutečnil tradiční a oblíbený dětský den, který se letos kvůli rekonstrukci náměstí výjimečně uskutečnil v areálu střední školy. Byla to jedna z Vašich náborových akciích? 

Dětský den je již tradiční akce, ale nevím, jestli zrovna úplně náborová. Spíš je to prezentace klubu a snaha dát dětem možnost zábavnou formou oslavit jejich svátek. Podobná akce tu totiž dlouhou dobu chyběla, ale nábor máme zaměřené jiné aktivity klubu. Během covidových sezón klub neprodával permanentní vstupenky. 

Fanoušky by jistě zajímalo, jestli oproti loňsku nedojde ke změně… 

Permanentní vstupenky jsme vyráběli vždy jen na popud fanklubu, které jsme chtěli zvýhodněnou cenou podpořit. Do volného prodeje jsme permanentní vstupenky nikdy nedávali, protože nám to na základě počtu domácích utkání, ceny vstupenky a ceny výroby permanentní vstupenky nedává smysl.

 


 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS