Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

„Chtěli bychom se pohybovat do pátého místa“ říká trenér Ladislav Fixa

12.06.2021 | Filip Beneš

Světelští Skláři zahájili letní přípravu před novým ročníkem krajské ligy, ve kterém poprvé v historii nebudou hrát KL Pardubického kraje. Novým působištěm Sklářů bude KL Vysočiny. O této změně, ale i o změnách v týmu jsme si popovídali s lodivodem Sklářů Ladislavem Fixou.

Ahoj Láďo, už je to nějaká doba, co jsme se takhle spolu bavili, takže první otázka se nabízí sama… Jak jsi prožíval dobu Covidovou?

 Ahoj, tak prožíval jsem to stejně asi jako všichni ostatní. Po většinu času jenom práce, rodina a domov. Opravdu jsem nikam nechodil a snažil jsem se dodržovat všechna vládní nařízení.

Ale hokej už Ti určitě chyběl, ne? Loni jste přeci jen skončili už v říjnu…

Samozřejmě, že chyběl (smích), ale v této době to je těžký, a nejenom pro mě. Pro všechny kluky, děti a i sportovní kluby. Bohužel my s tím nic nenaděláme, nezbylo nám než se k tomu postavit čelem a snažit se dodržovat nastavená pravidla, abychom zase mohli co nejdříve hrát. Sice tu byly na podzim a před Vánoci nějaké pokusy na rozvolnění, ale to jsme všichni viděli, že to jde špatným směrem a těžko jsme se z toho potom dostávali. To můžu posoudit i ze své vlastní profese, že těch nakažených bylo opravdu hodně a spousta lidí i umřela. Do budoucna bych to v žádném případě nepodceňoval.

Teď se naštěstí rozvolnění podařilo a vy se můžete připravovat na příští ročník krajské ligy. Můžeš fanouškům popsat, jak tréninky probíhají?

No teď trénujeme už třetí týden a scházíme se třikrát týdně. Od minulého týdne využíváme i možnost tréninku na ledě v Humpolci, kam dojíždíme dvakrát týdně. Věřím, že led je pro kluky příjemné zpestření letní přípravy a že pro nás to bude ku prospěchu do sezóny.

A jak jsi spokojený s docházkou?

Samozřejmě by mohla být lepší (smích), ale na úrovni, kterou hrajeme my, je výborná a jsem s ní spokojený. Účast je většinou kolem patnácti hráčů, což bych řekl je dostačující.

Další otázka je trochu spojená s tou předchozí…mohl bys fanouškům prozradit, jestli do týmu přišel někdo nový nebo jestli ho někdo opustil?

Já zatím nevím úplně přesně, jestli budou všichni pokračovat, ale zatím to vypadá, že ano, za což jsem rád. Na straně odchodů vím zatím jen o dvou hráčích a to Jirkovi Markovi a Radimovi Pejchalovi, kteří jdou do Chotěboře. Mně bylo řečeno, že jdou hrát lepší soutěž, ale moc si nepomohli a budou hrát stejnou soutěž jako my (Chotěboř se do posledních chvíle snažila zůstat v KLM Pardubického kraje – pozn. redaktora). Každopádně chtěli hrát jinde a my jim v tom rozhodně bránit nebudeme a tím to pro mě zhaslo.

A příchody?

Pokud to půjde, tak budeme chtít využívat mladé odchovance Světlé, kteří jsou třeba v Brodě na střídavé starty nebo i obráceně mladé hráče Brodu, kteří budou chtít hrát KL Vysočiny v našem dresu. Myslím, že v minulosti byla ta spolupráce s Brodem dobrá, to samé i s Duklou Jihlava. Zatím jedinou posilu, o které teď vím, je Dominik Kopecký z Chotěboře. V Chotěboři nedostával moc prostoru, a jelikož chtěl hrát, tak nás oslovil a my mu dáme šanci.

Jak už většina lidí vím, Skláři se v letošní sezóně poprvé v historii představí v jiné soutěži než KL Pardubického kraje, a to v KL Vysočiny. Co si o tom myslíš?

Nám vlivem svazu nezbyla jiná možnost než se do KL Vysočiny přihlásit. Teď úterý probíhal v Jihlavě aktiv klubu, kde jsem byl s panem Krajíčkem přítomní. Přítomní byli i zástupci všech klubů. Potvrdili se všichni účastníci 2. ročníku KL Vysočiny (první ročník se uskutečnil již loni – pozn. Redaktora), kterých by mělo být zatím jedenáct. Dvanáctým účastníkem by mohla být Zastávku u Brna, která má domácí stadion v Rosicích. V tomto případě se čeká, jestli Zastávku pustí jihomoravský hokejový svaz. Já myslím, že většina lidí si už všechny účastníky našla, za mě si myslím, že týmy jako Chotěboř, Pelhřimov, Humpolec, Ledeč n./S. a Moravské Budějovice vůbec nebudou špatný a soutěž bude místy srovnatelná s pardubickým krajem.

Skláři chtěli původně hrát KL Jihočeského kraje. Myslíš si, že je mezi těmito dvěma KL velký rozdíl?

To zatím nemohu posoudit, protože jsem zatím v ani jedné soutěži nepůsobil. Do Jihočeského kraje jsme chtěli proto, že se tam hraje jednou, občas dvakrát týdně a to o víkendu. My máme v současné době obrovský problém jezdit v pracovní dny na zápasy ven. Chybí nám střední generace hráčů, buď máme hráče starších ročníků, nebo naopak mladíky, kteří jsou přes týden na vysokých školách. Takže pro nás nepřipadalo v úvahu, abychom na tak kvalitní soutěž jako je pardubická KL jezdili pouze v deseti lidech. To by mohl být velký problém. Ale jak jsem již říkal, i v KL Vysočiny bude spousta kvalitních týmu jako třeba Pelhřimov nebo i Humpolec. S ním pravidelně hrajeme vyrovnaná přátelská utkání a nebál bych se říct, že jsou na stejné úrovni jako my. Osobně bych řekl, že i Ledeč bude patřit ke kvalitním týmům a udělá vše proto, aby to lepším týmům zkomplikovala, v našem případě půjde navíc o derby, což je lákadlo pro fanoušky. Pozitivum vidím i v tom, že se do soutěže, respektive do svých mateřských klubů bude vracet spousta mladých hráčů z Jihlavy, kde hrají nejvyšší juniorské soutěže. I tohle tu soutěž určitě z kvalitní a celkově zrychlí. 

Takže soupeře jsi už studoval?

Zatím jen ty, které jsem jmenoval, ostatní soupeře zatím poznáme a uvidíme v sezóně, jak to bude vypadat. Určitě nebudeme chtít někoho podcenit a do každého utkání půjdeme s plnou koncentrací a s chutí plně bodovat.  Já osobně nikdy nechci prohrávat, ale v nové soutěži se může stát cokoliv. Vím, že týmy jsou kvalitní a v sezóně stane se, že nebudeme vždy bodovat, ale to je sport.

Hrát by se mělo pouze jednou týdně, což znamená, že světelský fanoušek uvidí domácí zápas jednou za dva týdny. Nemyslíš, že to ubere na atraktivitě?

To určitě, ale jak jsem již řekl, my bychom teď mohli hrát těžko dva zápasy týdně. V úvahu přicházelo hrát jen dva zápasy o víkendu, ale to zase nevím, jestli by mohli starší kluci od rodiny (smích). Regule soutěže se odsouhlasily, že se bude hrát jedenkrát týdně s tím, že některé kluby budou hrát v sobotu a některé zase v neděli. My jsme zachovali čas mistrovského utkání, jak jsme byli zvyklí v neděli od 17:00. Je tam vloženo i pár zápasů v týdnu, myslím, že pět střed a z toho jsou tři svátky. Hraje se dvoukolově, což znamená dvacet nebo dvaadvacet zápasu (záleží na účasti Zastávky u Brna – pozn. redaktora). Sezóna začíná v sobotu 18. 9., v našem případě až v neděli 19. 9. doma derby zápasem proti Chotěboři. Diváky samozřejmě na tento zápas zveme a doufáme, že ta pozitivní epidemiologická situace vydrží, aby mohli přijít v hojném počtu. 

A s jakými ambicemi půjdete do sezóny?

Jak jsem řekl, já chci každé utkání vyhrát (smích). Cílem je samozřejmě postoupit do play-off a v základní části se pohybovat maximálně do pátého místa. Doufejme, že se nám to splní a uděláme proto všechno.

Je něco co bys chtěl vzkázat fanouškům?

Zdravím všechny fanoušky a doufám, že se na nás nezlobí, že budeme hrát KL Vysočiny. Regule jsou jednoznačně daný a my jsme s tím nemohli nic dělat. Takže děkujeme za pochopení a doufáme, že budete chodit v hojném počtu podporovat svůj klub.

Skláři!

To je za mě vše, děkuji za rozhovor.

Taky děkuji.

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS