Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Zhodnocení sezóny s Janem Krajíčkem

22.03.2018 | Jan Borek

Letošní hokejová sezóna je na samém konci. Těsně před tím, než v Pěšinkách rozpustíme led, jsme se rozhodli udělat rozhovor s místropředsedou hokejového klubu a se šéftrenérem naší hokejové mládeže s Mgr. Janem Krajíčkem.

Honzo, jak bys zhodnotil uplynulou hokejovou sezónu u sklářů?
Hodnocení sezóny musím rozdělit na dvě hlediska a to A-mužstvo a mládež.

Tak tedy začneme s hodnocením u A-mužstva...
Bez jakýchkoliv servítek a výmluv hodnotím sezónu za jednoznačně neúspěšnou. Po letech sbírání vavřínů a úspěchů jsme letos zůstali za očekáváním. Důvodů a faktorů co to ovlivnilo je hodně a věřím, že jsme se všichni ponaučili a zjistili, že tímto způsobem to dělat nelze.

Můžeš být prosím konkrétní a uvést nějaké důvody neúspěchu?
Jednoznačně hlavním důvodem byl velice úzký hráčský kádr. Někteří hráči nám těsně před startem buď skončili nebo oznámili, že budou jen částečně k dispozici. Poté samozřejmě zranění, třeba taková absence Jardy Doležala nás citelně zasáhla..., různá pracovní vytížení a osobní důvody hráčů. V neposlední řadě byla důvodem neúspěchu i morálka některých hráčů, ale to jsme si s hráči snad již vyříkali...

Co je potřeba změnit do příští sezóny?
Musíme vytvořit široký hráčský kádr se zdravou konkurencí a s hráči, kteří mají hlad po úspěchu a jsou ochotni v období září – březen upřednostnit hokej před jinými aktivitami.

Jsou nějaká pozitiva z letošní sezóny?
Jednoznačně ano. Zjistili jsme, že pokud jsme v plném počtu a máme odhodlání, tak máme i sílu - viz čtvrtfinálová série s Českou Třebovou. Další pozitivem jsou dorostenci, kteří okusili mužský hokej, kde vůbec nezklamali a věřím, že máme v budoucnu na čem stavět.

Tím se už asi dostáváme k hodnocení mládeže...

To je pro mě daleko pozitivnější hodnocení. Dlouhodobě nám dělají radost zejména dorostenci, kteří v minulém roce vyhráli Krajskou ligu a letos po reorganizaci soutěže byl rovnocenným úspěchem postup do nadstavbové části Regionální ligy staršího dorostu. Zde mužstvo odehrálo spoustu kvalitních utkání, ze kterých mohou hráči v příštím roce hodně těžit. Právě kvůli těmto pracovitým klukům je potřeba udržet v klubu co nejlepší úroveň A-mužstva.

Po dlouhé době se otevřela ve Světlé kategorie mladších žáků, jak by jsi zhodnotil jejich působení v soutěži?
Kategorii mladší žáci hodnotím také pozitivně. Kluci vyhráli celou skupinu krajské ligy a je vidět, že mládež ve Světlé jde správným směrem. Popravdě bych ale radši uvítal zařazení do druhé skupiny, kde by hráči odehráli daleko více těžších utkání...

A co naše nejmladší kategorie?
Měli jsme obsazené všechny soutěže nejmladších kategorií, kde vůbec neřešíme výsledky, ale snažíme se v dětech formou her vytvořit emoční vazbu k hokeji a ke sportu obecně.

Cítíš to také, že vzrostl zájem o hokej u malých dětí ve Světlé?
Řekl bych, že ano. Vždy je ale nějaký ročník silnější, nějaký slabší. Je to o důležité práci, která není moc vidět, ať už je to bruslení s mateřskou školkou nebo školička bruslení. Máme ale jednoznačnou koncepci v klubu mít každý rok co nejefektivnější nábor, abychom mohli stále obsazovat soutěže v nejmladších kategorií, čímž bychom za pět let docílili plnohodnotné mládeže od přípravky až po juniory.

Děkuji ti tímto za čas a rozhovor. Určitě přejeme všichni světelskému hokeji hodně štěstí a nadějí do dalších let.

Ano, a já bych chtěl také tímto prostřednictvím poděkovat všem, kteří se podílejí ať už jakoukoliv formou na činnosti a rozvoji ledního hokeje tady u nás ve Světlé. Děkuji!

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS