Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

HC Světlá před startem nové sezóny

30.09.2016 | Filip Beneš

V neděli nám všem skončí dlouhá a nepopulární okurková sezóna a započne nový ročník pardubické krajské ligy. Během sezónní pauzy se ve světelském mužstvu událo velké množství změn. Stejně tak se nevyhnuly změny ani krajské lize samotné. Pojďme si tedy připomenout všechny důležité události, které se během léta přihodily.

Ligové novinky

S novým účastníkem přichází nový herní systém

Nejpodstatnější změna nastala těsně před prázdninami. Tou novinkou bylo přijetí nového účastníka soutěže, a to BK Havlíčkův Brod „B“. To zapříčinilo, že najednou byl v krajské lize lichý počet účastníků, a tomu bylo zapotřebí přizpůsobit i herní řád soutěže. Ten se nejeví moc atraktivní z důvodu, že prvních šest týmů si zajistí play-off již v polovině prosince a do začátku února tak tato zmíněná šestka „nebude“ mít o co hrát.

Herní systém se skládá ze tří částí: základní části, nadstavby a play-off. V základní části se odehraje 20 utkání o pozice do nadstavby.  Nadstavba se poté rozdělí  na dvě skupiny - Skupina „A“ s šesti  účastníky mající jistou účast v play-off a Skupinu „B“, kde budou týmy hrát o zbylá dvě místa v play-off.  Třetí částí pak je tradiční play-off na tři vítězná utkání.

Prodloužení 3 na 3

Nejžhavější novinkou je zavedení prodloužení 3 na 3 po vzoru kanadskoamerické NHL. Vedení soutěže tím chce prodloužení zatraktivnit a zvýšit pravděpodobnost rozhodnutí o osudu zápasu v této herní části.

Klubové novinky

Změna na trenérském postu

Po třech ročnících, ve kterých Světlá vybojovala dva tituly a jedno stříbrné místo, se rozhodl ukončit svoji úspěšnou kariéru lodivod světelského mužstva Jan Krajíček. Ten bude v našem klubu nadále působit převážně u mládeže a vychovávat tak další talenty do A-mužstva. Na uvolněný post trenéra byli dosazeni Jiří Přibyl, který ve Světlé úspěšně trénuje dorost a Jakub Kořínek, jenž bude svoji roli plnit z pozice hrajícího trenéra.

Změny v kádru

Přes léto Světlá výrazně obměnila svůj kádr. Změny se spíše týkaly příchodů, než odchodů. Odchody hráčů muselo vedení klubu řešit pouze ve dvou případech, a to u útočníků Petra Šudomy a Vojtěcha Vargy. První jmenovaný dostal od klubu možnost hostovat v Čáslavi, kde ho čeká nižší krajská soutěž a druhý se rozhodl z pracovních důvodů ukončit kariéru, ale nebrání se možnosti, že by se třeba za rok opět mohl prohánět mezi mantinely.

Co se týče příchodů, tak Světlá výrazně posílila. Do branky se po roce stráveném v Havlíčkově Brodě postaví Jirka Zvolánek. V obraně se pak budou prohánět Jakub Kůrka, Jan Fibikar a již zmíněný hrající trenér Jakub Kořínek. Navíc má Světlá možnost využít na střídavé starty i obránce Filipa Březku ze Žďáru nad Sázavou. Ačkoli se může zdát, že Světlá posílila pouze v obraně a nepodařilo se jí zacpat díry v útoku po odchodu dvou forvardů, tak opak je pravdou. Díky příchodu čtyř obránců mohou trenéři počítat s Honzou Kubátem a Ondrou Špatenkou, kteří jako přeškolení útočníci hráli poslední sezóny pravidelně obránce. Zapomenout nesmíme ani na návrat Vlasty Křišťana zpět do sestavy Světlé po několikaleté pauze.

Příprava

V rámci připravy se Skláři zúčastnili tradiční městské ligy, kterou dokázali letos opanovat. Na ledě se začali hráči připravovat již 28. srpna a 3. září měli sehrát svoje první přátelské utkání. To bylo ovšem ze strany soupeře zrušeno a tak si „světeláci“ museli počkat až na sobotu 10. září, kdy změřili své síly s Telčí.

Nový účastník jihočeského krajského přeboru byl pro Světlou v prvních dvou třetinách více než vyrovnaným soupeřem. Zato neúplná sestava Světlé se trápila, ale nakonec díky Kubovi Kůrkovi vybojovala výhru 5:4 na nájezdy.

O pět dní později jsme se v narychlo domluveném zápase utkali s brodským béčkem. Trenér Přibyl měl k dispozici už o něco početnější sestavu a na ledě to bylo znát. Světlá přejela brodské mladíky jasně 5:1.

Třetím sokem v přípravě nám pak bylo družstvo Humpolce. Utkání v humpolecké „plech aréně“ skončilo dalším vítězstvím modrobílých barev, tentokrát Světlá porazila Humpolec 5:3.

Závěrečná dvě utkání  Světlá sehrála s týmem Nového Bydžova. Nejprve v domácím prostředí, již v kompletní sestavě, jasně vyhrála 11:2. V odvetě pak uhrála výsledek 1:5, kdy se utkání účastnilo pouhopouhých deset hráčů bránících modrobílé barvy.

Ambice

Díky výraznému posílení kádru by si Světlá chtěla počtvrté v řadě zahrát finále a v nejlepším případě ho i vyhrát. Za další vážné kandidáty na primát v krajské lize vedení klubu považuje obě mužstva z Třebových. Jedno je jasné. Letošní sezóna bude opět o něco vyrovnanější.

 

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS