Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Trenérský post u A-mužstva obsadí duo Jiří Přibyl – Jakub Kořínek

27.04.2016 | Filip Beneš

Téměř dva měsíce vládlo na lavičce světelských sklářů bezvládí po odchodu úspěšného trenéra Krajíčka. Teď, čtyři dny před začátkem letní přípravy, je obsazení trenérských postů vyřešené. Z pozice asistenta trenéra se kormidla chopí dvaačtyřicetiletý trenér Jiří Přibyl, společně s šestadvacetiletým Jakubem Kořínkem. Posledně jmenovaný bude navíc působit v roli hrajícího trenéra. Tady se hodí říci, že vedení se rozhodlo neurčovat hlavního trenéra, neboť oba dva budou mít úplně shodné pravomoci.



Jiří Přibyl:

Trenér:

Jiří Přibyl

Narozen:
7. 1. 1974 (42 let)

Hráčská kariéra:
Jihlava, Velké Meziříčí

Trenérská kariéra: Havlíčkův Brod - mládež

První z dvojice trenérů je Jiří Přibyl. Ten v posledních dvou letech působil jako hlavní trenér u dorostua zároveň jako asistent trenéra u A-mužstva. Prostředí kabiny zná velmi dobře a nejde tedy do cizího.

Kdy jste se dozvěděl, že budete trénovat světelské áčko?


Honza Krajíček uvažoval již dřív o tom, že skončí. Chce to předat dál, byl tady tři roky. Bavili jsme se o tom na konci sezóny, vlastně hned po finále. Byli jsme spolu v kontaktu dlouho a až teď to vyplynulo.

Ostatně již v předchozích dvou letech jste působil u prvního mužstva jako asistent trenéra. Dá se tak říci, že nejdete do neznámého prostředí…

Určitě je to výhoda, ačkoli každý rok je specifický a hráči se taktéž mění. Podle všeho by ale kostra měla zůstat stejná, takže prostředí znám a nic by mě nemělo překvapit.

V posledních dvou ročnících jste trénoval dorost. Budete tam působit i nadále?


U dorostu zůstávám. To je důvod, proč u áčka jsme dva trenéři, právě s Kubou Kořínkem. Což znamená, že pravomoci budou tak padesát na padesát, protože budu mít ten dorost a nemusel bych stíhat všechna utkání.

K týmu přicházíte po úspěšném působení pana Krajíčka. Očekáváte, že bude těžké navázat na jeho úspěchy?

Nahradit někoho, kdo se třikrát dostane do finále, a z toho dvakrát vyhraje, je určitě těžké. Ale myslím, že se s tím s Kubou popereme a strach rozhodně nemám.


Jakub Kořínek:

Trenér:

Jakub Kořínek

Narozen: 25.1.1990 (26 let)

Hráčská kariéra: Kometa Brno, Sparta Praha, Beroun, Nymburk, Chotěboř, Kutná Hora, Tatranski Vlci (MHL), Pelhřimov, Prostějov, Jindřichův Hradec, Havlíčkův Brod, Světlá nad Sázavou

Tatranski Vlci

Trenérská kariéra: Sparta Praha, Jindřichův Hradec - oba mládež, Hockey Talent Academy

Jiří Přibyl se bude moci radit s o šestnáct let mladším Kubou Kořínkem, který se po roce vrací zpět na místo činu v roli hrajícího trenéra. Se všemi hráči ze současné sestavy se zná z předloňského úspěšného působení u soutoku Sázavky se Sázavou, takže ani pro něj nebude obtížné zvykat si na nové spoluhráče, a teď vlastně už i svěřence.

Ty jsi loňskou sezónu strávil v Havlíčkově Brodě a teď se vracíš zpět do Světlé jako hrající trenér. Jak ses do této pozice dostal?

I když jsem byl v Brodě, tak jsem byl s kluky v kontaktu a snažil jsem se na jejich zápasy chodit. S Krajdou jsem byl taky v kontaktu a již delší dobu jsem uvažoval, co budu dál v hokeji a životě dělat. Ke konci sezóny jsem se rozhodoval, že už v Brodě působit nechci, z různých důvodů. V tu chvíli pro mě byla Světlá jednoznačná volba - jsem tady doma a jsem tady hrozně rád. Nějaké zápasy jsem tady už odehrál. A když jsem letos viděl jak mě tady fanoušci a kluci přijali mezi sebou velice rádi a srdečně, tak už jiná možnost nebyla. Zároveň jsem rád, že mi tohle Světlá umožnila a můžu zde působit.

Nemáš obavy, že se z role hrajícího trenéra nebudeš moci plně soustředit na svůj výkon?

Obavy nemám. Samozřejmě se uvidí, protože tahle pozice je pro mě absolutně nová věc, takže to ukáže až samotná sezóna. Já věřím, že to bude v pohodě. Stejně ty zápasy z velké části povede Příba, protože já budu na ledě. Určitě si něco řekneme o přestávkách, ale co se týče řízení hry, tak do toho asi tak úplně zasahovat nebudu. Ale jak říkám, doufám, že mě to ovlivňovat nebude.

Ty nepovedeš letní přípravu pouze A-týmu, ale i všem zdejším věkovým kategoriím a dokonce i druholigovému mužstvu Havlíčkova Brodu. Nebudeš mít hodně náročný program?

No budu to mít hodně náročný, až dost. Ale jsem za to rád, protože všechno to jsou příležitosti, které jsem dostal víceméně od těch klubů. Já se nijak nepídil, bylo mi to nabídnuto, takže jsem za to hrozně rád. Je to pro mě obrovská výzva, všechno to zvládnout a moc se na to těším. Samozřejmě na úkor toho je jasné, že nemohu být na všech místech najednou. Takže, co se týče tohoto léta, tam je trochu moje osobní preference, že se budu muset účastnit těch tréninků v Brodě, tam to mám opravdu na starosti kompletně. Ve Světlé to bude převážně tou formou, že bych chtěl organizovat trenéry a dávat jim nějaké návody, jak to dělat správně.

Jak již bylo řečeno, loňskou sezónu jsi působil v Havlíčkově Brodě. Jak hodnotíš svoje působení v klubu bruslařů?


Hodnotil bych to asi tak nějak průměrně. Jako vždycky to mohlo být lepší a na druhou stranu to nebylo zase nic hrozného. Mělo to i souvislost s tím, že studuju školu a ty priority byly už někde jinde. To určitě mělo vliv, protože hodně času jsem trávil i hodně mimo. S tím týmem jsem nebyl sto procent času. V půlce sezóny to potom bylo takový horší a ne úplně pozitivní z mojí strany. Na konci sezóny potom vypadli nějaký hráči a já se dostal víc do hry a to mi to trošku vykompenzovalo, že jsem si zahrál krásně a dalo mi to zase chuť do hokeje. Ale jak říkám, já jsem byl už půl sezóny rozhodnut, že budu chtít pokračovat tady.

Jak už jsi říkal, byl jsi v kontaktu tady s hráči a trenéry, takže jsi měl přehled o Světlé. Co říkáš na konečné druhé místo?

Je to škoda. Byl jsem tady na pár zápasech v  Play-off, když jsem měl čas. Svým způsobem jsem byl zklamaný. Podle mě tam byla ke konci nějaká křeč a úplně to nešlo. Samozřejmě klukům jsem to přál. Jak říkám, ty zápasy jsem prožíval víc, než kdybych byl na ledě. Ale jak to zhodnotit? Určitě velký úspěch, že se udělalo zase finále, ale každý musel vidět, že to letos nešlo tak jednoduše jako vždy. To se vlastně ani nedá čekat, protože týmu se stále zlepšují. Liga samotná jde obrovsky nahoru. Osobně to tedy hodnotím pozitivně. Udělat tři finále za sebou je úspěch, a to je hlavní.

Bude na co navazovat…

To určitě (usměv)




 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS